Etähoito vs. hoito paikanpäällä

Ottaisinko etähoidon vai olisiko parempi tulla paikanpäälle?

Etähoito tai kaukohoito, miten kukin on tottunut asian ilmaisemaan, tehdään asiakkaan ollessa kotonaan tai jossain muussa rauhallisessa paikassa vastaanottamassa hoitoa. Lähihoito tarkoittaa taas sitä, että hoito tapahtuu hoitolassamme Jyväskylässä. Molemmat vaihtoehdot ovat hyviä. Tämän postauksen idea on kuvata hoitotapojen eroja ja myös kertoa siitä, miten hoito tapahtuu ja kuinka voi siihen valmistautua.

Etähoito vai paikanpäälle? Valitse sydämellä..

Pysähdy, hengitä, mietiskele, valitse ja toimi

Joskus lähihoito on parempi, toisinaan taas etähoito antaa paremmat mahdollisuudet aikaansaada parhaan lopputuloksen. Voit tutustua tähän artikkeliin ja antaa myös järkiperusteiden vaikuttaa valintaasi, mutta anna sydämesi tehdä lopullinen valinta. Väärää vaihtoehtoa ja valintaa ei ole olemassa. Pyri kuitenkin tunnistamaan negatiiviset vaikuttimet ja tunteet, jotka yrittävät estää sinua tulemasta hoitoon tai vaikuttaa valintaasi haitallisesti. 

Miksi toisinaan voimme kokea vastustusta hoidon varaamisessa?

Huomaa, että negatiiviset energiat ja omat traumamme voivat yrittää estää meitä tulemasta hoitoon. Myös se että päätät olla tulematta hoitoon, voi silti olla sydämesi valinta, vaikka se kuulostaakin vähän hullulta. Pohtiessasi asiaa kaikessa hiljaisuudessa, sydän vastaa rauhalla ja hyvän olon tunteella oikeaan päätökseen. Jos rauhan tunnetta tai hyvää oloa ei kuulu, siitä viimeistään tietää että hoidon tarve on ilmeinen.

Yleensä kuitenkin on niin, että mitä suurempi vastustus on ottaa hoitoa vastaan, sitä enemmän hoidolle on tarvetta ja sitä suuremmat hyödyt hoidosta voi saada. Sydämesi tietää mm. kenelle sinun kannattaa mennä hoitoon, milloin on paras hetki hoidolle ja mikä hoitomuoto on sinulle paras mahdollinen. 

Traumojen vaikutus ja omien "varjojemme" kohtaamisen merkitys

Älä anna tekosyiden ja negatiivisen energian estää hoitoaikasi varaamista! Omien varjojen kohtaaminen on lopulta ainoa löytää vapaus ja sisäinen rauha. Kohtaamattomien traumojenmme ja alitajuntamme piilottamien varjojemme tiedostamaton vaikutus meihin on suuri. 

Etähoito vs. lähihoito

Etähoito eli kaukohoito

 • Voit vastaanottaa hoidon sinulle tutussa ja turvallisessa paikassa.
 • Mikäli hoitoon varataan riittävästi aikaa, voidaan myös kodin energiat tarkistaa ja puhdistaa hoidon yhteydessä.
 • Käytännössä hoidon aikana lepäät esim. sohvalla tai vuoteellasi. Voit istua rennosti, makoilla ja välillä nousta vaikka hetkeksi venyttelemään. Ei haittaa vaikka nukkuisit, hyvin usein se on parasta, mitä hoidon aikana voi tapahtua.
 • Hoidon aikana pyrit rentoitumaan. Voit mennä mielikuvissasi johonkin mukavaan paikaan. Voit myös käyttää jotain rentoutusmusiikkia, eteerisiä öljyjä tmv. mikä tuntuu sinusta hyvälle
 • Hoidon aikana tulee välttää puhelimen, tietokoneen tai minkä tahansa elektroniikan käyttöä.
 • Hoitaja tuntee kehosi ja sitä ympäröivät energiat samalla tavalla kuin olisit paikanpäällä. 
 • Etähoidon aikana myös hoitaja voi rentoutua syvemmin, joka voi mahdollistaa vieläkin tehokkaamman hoidon ja henkisien aistien tehokkaamman hyödyntämisen hoidon aikana.
 • Etähoidoissa on hiukan helpompi tehdä erilaisia mittauksia ja joskus vaikeampienkin asioiden selvittäminen etähoidon avulla on helpompaa kuin lähihoidossa. Näin on etenkin #Tuplateho hoidossa, joka on yksi eniten tekemistämme hoidoista.
 • Joskus myös etähoidon aikana voi olla mahdollista vaihtaa ajatuksia reaaliaikaisesti puhelimen tai erilaisen viestien, tekstiviesti, WhatsApp tai Messenger avulla. Viestittely hoidon aikana ei aina kuitenkaan ole tarpeellista tai edes järkevää, mm. #Tuplateho -hoidon yhteydessä reaaliaikainen viestittely ei ole lainkaan mahdollista.
 •  Mikäli omistat esim. seleniittiä tai jotain maadoittavia kiviä, kannattaa niitä pitää lähellä ja käyttää intuitiivisesti hoidon aikana, esim. pitää kädessä.

Energiahoito paikanpäällä

 • Keskustelu ja ajatustenvaihto on usein tärkeä osa hoitoa ja se onnistuu paremmin lähihoitojen yhteydessä. Lähihoidossa käytetään usein alkukeskusteluun hiukan enemmän aikaa, kuin etähoidoissa.
 • Asiakas tuo etukäteen usein esille vain oireita, eikä osaa tuoda esille niinkään oireiden aiheuttajia ja juurisyitä. 
 • Mikäli asiakkaalla on vaikea kertoa luottamuksellisista mutta hoidon kannalta tärkeistä asioista, voi “pato murtua” vasta hoidon aikana. Tällöin paikan päällä tehtävä hoito voi tuottaa paremmin lopputuloksen. 
  • Mitä syvempi luottamus hoidettavan ja hoitajan välille syntyy ja mitä enemmän hyvää keskustelua syntyy, sitä syvemmälle juurisyihin on mahdollista päästä.
 • Fyysisen kehon virheasentojen mittaukset onnistuvat lähihoitona paremmin.
 •  Varsinainen hoito-osuus alkaa usein niin, että hoidettava seisoo, tehdään erilaisia kehon virheasentojen mittauksia ja tunnustellaan kehon ja sen ympärillä vallitsevia energioita.
 • Erilaisten kiputilojen hoito voi onnistua lähihoitona paremmin kuin etähoitona, johtuen siitä että kivun intensiteetti ja paikka on helpompi silloin osoittaa ja huomata siinä tapahtuvat muutokset.
 • Erilaisten tunneperäisten ongelmien hoito voi olla tehokkaampaa lähihoitona siksi, että tunteen intensiteetti ja muutos on helpompi reaaliaikaiseti huomata. 
 • Erilaisten traumojen, negatiivisten ajatusten, tunteiden ja uskomusten hoidossa käytettävät varsin tehokkaat meridiaaniterapiamuodot voivat edellyttää akupunktiopisteiden kevyttä naputtelua, joka onnistuu lähihoitona paremmin.
 • Hoitolamme extraedut, esim. Neurosonic matalataajuusvärähtelypatja tai hoitokivet ovat paikanpäällä käytettävissä ja niistä voi olla hyötyä hoidossa.

Hoitoon valmistautuminen ja hoidon kulku

Ennen hoitoa, kirjoita ylös mieleen tulevia asioita

Ennen hoitoa on tarpeen havainnoida omia ajatuksia ja tunteita, ehkä myös uskomuksia, jotka voivat olla olennaisia hoidon kannalta. Samoin kehon tuntemuksia, outoja energioita kehossasi tai ympärilläsi on hyvä tarkkailla. Varaa aikaa itsellesi tavallista enemmän jo ennen hoitoa ja tietenkin myös sen jälkeen. Vietä aikaa luonnossa, kuuntele kehoasi, mieltäsi ja ympäristöäsi. Kiinnitä huomiota myös paranemista hidastaviin tai sitä estäviin tekijöihin, kodin ilmapiiriin ja energioihin, ihmissuhteisiin, työhön ja mihin ikinä mit mieleesi tuodaan. Kirjoita kaikki ajatukset ylös.

tee muistiinpanoja ennen hoitoa

Nesteytä kehoasi, juo puhdasta vettä ennen ja jälkeen hoidon

Kehosi puhdistuu myös fyysisesti ja poistaa kehosta erilaisia myrkkyjä, kemikaaleja ja myös aivan luonnollisia aineenvaihduntatuotteita hoidon jälkeen. On tavallista, että tarve käydä WC:ssä lisääntyy hoidon jälkeen ja kehosi tarvitsee usein kovastikin nesteitä, huuhtoakseen kehosta pois sielä poistettavia asioita. 

Varsinainen hoito

Hoidon aluksi käymme läpi esille tuomiasi asioita ja keskustelemme syistä miksi tulit hoitoon, milloin oireesi alkoivat ja mistä tahansa mahdollisesti hoitoon vaikuttavista asioista. Alkuhaastattelussa tai etukäteen jolloin muulla tapaa kertomasi tai esiin tuomasi asiat vaikuttavat luonnollisesti hoidon sisältöön ja kulkuun. 

Lyhyen viestin lähettäminen meille jo ennen hoitoa on sallittua, kuitenkaan emme luonnollisesti voi ryhtyä laajamittaiseen kirjeenvaihtoon tai lukea romaanin mittaista esipuhetta ennen hoitoa. Mikäli varaamasi hoitoaika on lyhyt, esim. vain 30 minuuttia, ei alkukeskusteluun käytetä paljoa tai ollenkaan aikaa, vaan lyhyesti käydään läpi olennaiset asiat miksi varasit hoidon ja hoitoaika käytetään mahdollisimman tehokkaasti itse hoitamiseen.

Paikan päälle tultaessa hoitaminen tapahtuu osaksi seisten, osaksi hoitopöydällä, jossa käytössämme on Neurosonic -matalataajuusvärähtelyä lähettävä hoitopatja. Etähoidon voit ottaa vastaan esim. omassa sängyssäsi rentoutuen. 

Kehon lämpötila voi vaihdella hoidon aikana, välillä voi paleltaa ja joskus voi tulla jopa hiki. Voit varautua hoitoon pukeutumalla rentoihin vaatteisiin ja voit ottaa mukaasi myös omat villasukat, joskus niistä voi olla iloa. Myös omien hoitokivien mukaan ottaminen hoitoon on sallittua.

Kerro rohkeasti tuntemuksistasi hoidon aikana! Myös esille tulevat ajatukset liittyvät usein hoitoon ja niiden kertominen hoitajalle voi tehostaa hoidon vaikutusta. Hoitaja voi myös esittää sinulle kysymyksiä hoidon aikana, selvittääkseen tarkemmin jotain esille nousevaa asiaa. 

Hoitoon voi sisältyä myös kehotuksia rentoutua ja rentouttaa kehoa. Hoitaja voi rauhallisen puheensa ja ohjeidensa avulla auttaa sinua rentoutumaan syvemmin ja myös kehotuksia havannoida kehossa tapahtuvia muutoksia tai tuntemuksia. Etähoidossa rentoutumisen apuna voi käyttää musiikkia. Emme suosittele käyttämään rentoutumiseen kuitenkaan mitään ohjattua meditaatiota tmv. joka veisi ajatuksia johonkin muualle hoitoon liittyvistä asioista. 

Heti hoidon jälkeen

Heti hoidon jälkeen olo on joskus vähän “pölähtänyt”, etkä välttämättä muista heti edes pankkikorttisi pin-koodia. Keho voi kaivata nyt maadoittumista ja voi ottaa vähän aikaa, että kehosi tottuu uuteen tasapainoisempaan olotilaasi. Syöminen ja juominen voi auttaa ja joskus tukevakin ateria voi olla paikallaan heti hoidon jälkeen. Kuulostele vähän olotilaasi, ennenkuin lähdet esim. autoilemaan. Hoitolassamme on käytössä hoitokiviä, joilla kehoa saadaan maadoitettua tehokkaasti.

peilikuva

Tuntemuksia, ajatuksia ja oireita myös hoidon jälkeen?

Hoidon jatkumista ja puhdistusoireita

Hoito voi jatkuva hoidon jälkeen useita päiviä tai jopa viikkoja. Ota ilolla vastaan kaikki mitä hoidosta seuraa. Parhaalla mahdollisella tavalla onnistuneeseenkin hoitoon voi liittyä joskus epämiellyttäviäkin tuntemuksia, tunteita, ajatuksia tai puhdistusoireita hoitoa seuraavina päivinä. Niistäkin kannattaa olla kiitollinen ja hyväksyä ne. Puhdistusoireet menevät yleensä ohi muutamassa päivässä. Jos olo on kuitenkin sietämätön, voi lyhyestäkin putsaushoidosta olla merkittävää apua ja olo on taas jo vaikkapa 20 min etähoidon jälkeen kirkkaampi ja puhtaampi.

Mikäli mieleesi tuodaan hoidon jälkeen negatiivisia tunteita kohdattavaksesi, se voi olla merkki siitä että olet puhtaampi, pintastressi on poissa ja olet valmiimpi käsittelemään kehosi tähän asti kätkemiä tunteita ja ajatuksia. Voit itsekin jatkaa näiden tunteiden käsittelyä ja tehdä itsellesi hoitoa esim. EFT-menetelmiä käyttäen. Tähän liittyen löydät ilmaisen käsikirjan netistä. Voimakkaat puhdistusoireet ovat tietenkin myös merkki lisähoidon tarpeesta ja energiahoitajat ovat aina valmiita auttamaan sinua eteenpäin omalla matkallasi.

Älä unohda varata seuraavaa hoitoa

Tiheästikin toistuvista hoidoista voi olla hyötyä ja hyvin usein hoitovälit venyvät liian pitkiksi johtuen aivan inhimillisitä systä, kalentereissamme on muitakin menoja ja usein vasta taas esiin puskevat vaivat muistuttavat meitä ajan varaamisesta. Seuraava hoitoaika kannattaakin varata jo edellisen hoidon yhteydessä. 

Neljän tunnin hoitopaketti on systeeminä hyvä ja säästää sinulta myös rahaa. Paketissa on ajatuksena myös se, että sitoutumalla hoitoihin tällä tavoin etukäteen. Sarjalipun ostaneella seuraava hoito on usein helpompi varata ja näin hoitosarjasta tulee tehokkaampi. 

Klikkaa nappia tutustuaksesi erilaisiin hoitovaihtoehtoihin ja paketteihin.

#Tuplateho on hyvin suosittu etähoitomuoto

Yksi suosituimmista ja mielestämme tehokkaimmista hoitomuodoista, #Tuplateho -nimen saanut hoitomuoto, tehdään tavallisesti etähoitona.