lapsi leikkii ja värähtelytaso on korkealla

Tunteet ja värähtelytaso

Tunteemme vaikuttavat värähtelytasoomme

Mitä positiivisempaan ajatteluun kykenemme, sitä paremmin pysymme korkeammassa värähtelyssä. Matalavärähteiset tunteet ja reagointi laskevat värähtelytasoamme hetkellisesti ja pidempäänkin, jäädessämme märehtimään asioita. 

Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Korkea perusvärähtely on toki hyvä asia ja voi myös auttaa purkamaan ikäviä asioita ja tunteita. Mitä isompi valosi on, sitä ikävämpiä asioita olet ehkä valmis käsittelemään.

Muistathan sanonnan, myrskyn jälkeen on poutasää? On tärkeää hyväksyä kaikki tunteet ja antaa niiden purkautua, vaikka se ei niin hääviltä aina tuntuisikaan. Se kuitenkin lopulta vapauttaa ja helpottaa oloasi.

Myös matala värähtely voi palvella korkeinta parastasi

Joskus voi vaikuttaa myös siltä, että olemuksessamme vallitsee liian korkea värähtely matalien tunteiden tuntemiseksi. Keinotekoinen pysyttely korkeissa energioissa ei siis välttämättä ole hyvä asia. Tällöin kehossa piilevien tunnetraumojen käsittely olla hankalaa tai jopa mahdotonta.

On erittäin tärkeää hyväksyä ja sallia mielialan luonnollinen vaihtelu ja myöskin matalavärähteiset tunteet. Osaisimmeko olla kiitollisia myös siitä, että mieli on maassa ja esim. ahdistuksen tai vihan tunteita nousee pintaan? 

mieli maassa

Huutaminen ja raivoaminenkin voi olla tarpeen

epätoivo purkautuu raivona

Pyri kohdistamaan vihasi tai raivosi kuitenkin niin, että se ei vahingoita ketään tai mitään. Jos joku ihminen on omasta halustaan valmis kuuntelemaan huutoasi ja tiedät hänen kykenevän auttamaan sinua ottamatta siitä itseensä, on sinulle annettu lahja taivaasta. Mikään ei ehkä ole sen terapeuttisempaa, kuin purkaa raivoa yhdessä näin rakastavan ihmisen kanssa. 

Älä siis pelkää ilmaista ja purkaa tunteitasi käytännön keinoin, huutamalla, paiskomalla kiviä tai käyttämällä fyysistä voimaasi turvallisella tavalla. Ikävistä asioista puhuminen ja niihin liittyvien tunteiden ja aikaisempien ohjelmointien purkaminen on myös tärkeää.

Värähtelytasomme vaikuttaa tunteisiimme ja kykyymme ajatella

Mitä korkeammassa värähtelyssä olemme ja elämme, sitä positiivisemmin kykenemme ajattelemaan ja tuntemaan ja edelleen sitä vapaammin innovoimaan ja tekemään asioita. Kun olet hyvällä tuulella, menestyt paremmin tehtävissä, jotka vaativat esim. luovuutta. 

Vaikutusta on siis molempiin suuntiin, värähtely vaikuttaa tunteisiin ja tunteet värähtelyyn. 

Voimme tietoisestikin vaikuttaa tunteisiimme jossain määrin, vain päättämällä että emme turhista murehdi ja tekemällä asioita, joista tulemme iloiseksi. Myös tekemillämme ja kokemillamme asioilla voi olla iso merkitys tunnetilaamme ja värähtelytasoomme, esim. kuuntelemamme musiikki voi vaikuttaa meihin paljon ja viedä mm. erilaisiin tunnetiloihin. 

Ääniä ja musiikkia voidaan käyttää myös osana hoitoja, tuomaan esiin tai vahvistamaan erilaisia tunnetiloja.

äänimalja värähtelee

Lapsen puhdas ilo korkeassa värähtelyssä

Lapsi jolla ei ole vielä erilaisia traumaattisia kokemuksia ja värähtelytasoa laskevia ajattelumalleja, voi kokea erilaisia asioita puhtaammin. Lapsen puhdasta riemua ja iloa on vapauttava seurata. Joskus voi jopa huomata, kuinka lapsen positiivinen tunne siirtyy myös leikkejä seuraaviin aikuisiin.

Aikuisten ja jo nuortenkin iloa voivat rajoittaa erilaiset rajoittavat ja varjostavat ajattelumallit. Mielessä voi olla mutta alkuisia asioita, mietitään millä kustannuksella asioita tehdään tai mietitään ehkäpä “mitäpä ennen” ja “mitäpä jälkeen” -kysymyksiä. 

Lapsen ilo voi olla pyyteetöntä iloa, kun kertyneet traumat ja ajatusmallit eivät vielä rajoita puhdasta ilolla reagointia mukaviin asioihin. Tätä meidän kannattaa tavoitella myös aikuisena ja kysenalaistaa meille tarjotut valmiit ja rajoittavat ajatusmallit sekä hoitamalla traumojamme.

Energiahoito voi auttaa meitä purkamaan traumojamme ja auttaa meitä pääsemään eroon muistoistamme, jotka aikaansaavat epätervettä ja varauksellista reagointia aivan tavallisissakin tilanteissa.

Keinoja värähtelytasomme kohottamiseen

Jos tunnemme olomme huonoksi, voi esim. lyhyt meditointi tai kävely luonnon helmassa auttaa kohottamaan värähtelytasoamme ja palauttaa luonnollisen olotilan.

Kun puhdistamme kehoamme ja olemustamme sinne kätketyistä traumoistamme, nostamme värähtelytasoamme pysyvästi. Värähtelymme nouseminen auttaa reagoimaan kevyemmin vaikeisiin asioihin ja pitämään myös tunnetason parempana.

iloitseva mies

Olemuksemme perusvärähtelytason nostaminen on tärkeää, jotta lopulta kykenemme käsittelemään ja hyväksymään vaikeimmatkin kohtaamamme tilanteet ja käsittelemään kehoomme syvimmälle kätketyt traumat.

Voimmeko kovasti yrittämällä auttaa itseämme?

Joskus tuntuu siltä, että lopulta vasta luovuttaminen vapauttaa meidät todella, emmekä siis kovallakaan yrittämisellä onnistu pääsemään eteenpäin. Reittejä on ehkä monenlaisia, mutta usein vasta täydellinen antautuminen ja hyväksyminen lopulta armahtaa meidät.

Energiahoitoonkaan ei kannata lähteä kovasti yrittämään, vaan paremminkin antautumaan sille, minkä aika on ja mihin olet sisimmässäsi valmis.

Emme välttämättä edes puoliksi ymmärrä ohjaustamme

On tarpeen tunnustaa, että meille tapahtuu toisinaan asioita, joita emme voi oikein ymmärtää ja hyväksyä. Vaatii syvällistä luottamusta siihen, että ohjauksemme vie meitä eteenpäin juurikin parhaalla tavalla. Ehkäpä myös ihmistä, jota et millään voi ymmärtää. 

Vaikka et pitäisikään sinulle tapahtunutta tai toisen valitsemaa polkua oikeana tai vaikkapa edes oikeudenmukaisena, voi kuitenkin parasta olla vain hyväksyä ja vapauttaa itsensä liialta vastuulta tai pohtimiselta, liittyen ikäviinkin tapahtumakulkuihin.

Antautuminen vapauttaa ja armahtaa

Oman tai läheisemme puutteellisuuden ja epätäydellisyyden tunnustaminen ja ymmärtämisen avustamana tapahtuva hyväksyminen voi johtaa armollisuuteen. 

Muista anteeksi pyytämisen ja antamisen tärkeys ja voima.

Meidän on tarpeen olla armollisia niin itsellemme, kuin myös kaikelle ja kaikille. Rukouksen mielellä, ottaen kiitollisena vastaan sen mikä meille tai läheisellemme on tarkoitettu, voimme vapauttaa niin itsemme kun läheisemmekin turhalta kärsimykseltä.

vapautunut olo