”Suhteemme minun ja mieheni välillä on parantunut monella tavalla”
Yllä oleva lause on asiakkaaltamme, joka on saanut meiltä hoitoja, jotka ovat välillisesti vaikuttaneet hänen mieheensä, ikään kuin mies on hoitunut ”siinä sivussa”. Näin käy hyvin usein, olemmehan niin tiiviisti läheisissä energioissa läheisen ihmisen kanssa. Monissa tapauksissa tuntuu vielä olevan niin, että toinen osapuoli on hoitojen suhteen hyvin skeptinen. Hoidoilla voidaan kuitenkin auttaa paljon myös sitä läheistä ihmistä. Sama ilmiö toistuu myös suhteessa lapsiin. Kun esimerkiksi äiti saa hoitoa, siinä ikään kuin hoidetaan samalla myös lasta.
Toimimme peileinä toisillemme
Egomme on sellainen, että on todella helppo syyttää parisuhteen ongelmista toista osapuolta ja pitää itseään jopa kokonaan syyttömänä pari- tai ystävyyssuhteen ongelmille. Sama koskee myös välejä omiin lapsiimme tai muita ihmissuhteita. Syvällä sisällämme kuitenkin tiedämme, että tilanteet eskaloituvat myös tai jopa ennenkaikkea omien traumojemme ja tunnelukkojemme vuoksi. Kokonaan negatiivisista tunteista, ajatuksista ja traumoista vapaa ihminen tuskin saa isoa riitaa aikaan, vaikka hänelle voidaankin olla kateellisia tai mustasukkaisia.
Traumojen ja tunnelukkojen hoitaminen = parisuhteen hoitaminen?
Mikäli tarttumapintaa vastapuolessa pinnalla leiskuviin tunteisiin ei itsestä löydy, ovat tunteet lähinnä vastapuolen ongelma. Mutta, onko tilanne juuri koskaan näin? On hyvä tunnistaa ja tunnustaa asioiden todellinen tila. Tarvitsemmeko itse tunnistaa ja tunnustaa traumojamme ja tunnelukkojamme tai hyödymmekö jopa itse enemmän hoidosta? Onko todella niin, että parisuhteen toinen osapuoli pelkästään tarvitsee apua? Usein on niin, että kun teemme itse töitä asian eteen, ehkä molempien tunnelukot ja traumat tulee prosessissa kohdatuksi ja hoidetuksi.
Vilpitöntä rakkautta ja parisuhdetta vaikeuttavat sekä omat että toisen osapuolen traumat ja tunnelukot
Tyypillisiä parisuhdeongelmien takana olevia tunteita ovat meille niin tavalliset traumat, jota kannamme mukanamme, hylätyksi tulemisen pelko, mustasukkaisuus, huonommuuden tunne, itseluottamuksen puute, arvostuksen puute, kateus jne. Hoitomenetelmiä näiden tunteiden hoitamiseen on monia, mutta tehokasta on päästä käsittelemään muistoja, joista nämä tunteet saavat voimansa. Hoidon aikana näitä muistoja tulee esille yleensä ikäänkuin “itsestään”. Hoitamalla omia ongelmiaan, tulee samalla hoitaneeksi myös parisuhdetta.
Kun alitajuntamme erilaisissa tilanteissa esille nostamat negatiiviset tunteet asioiden käsittelyn ja hoitojen myötä vähenevät ja hiipuvat pois, eivät nämä magneetin lailla toimivat energiat myöskään kutsu esiin vastaavia tunteita parisuhteen toisessa osapuolessa. Näin vaikeita tilanteita ei enää myöskään sillä tavoin tule esille ja mahdolliset riitatilanteet ja mykkäkoulut alkavat harventua.
Ego suojelee itseään syyttämällä muita
Sisäinen lapsemme, oma egomme suojelee meitä lapsellisella itsevarmuudellaan ja suojelunhalullaan. Se ei useinkaan halua myöntää, että meissä itsessämme olisi mitään ongelmaa. Siinä kuitenkin tekee karhunpalveluksen itselleen, jos ei halua tai voi myöntää omia virheitään eikä näin myöskään ole valmis hoitamaan ja kehittämään itseään. Omaa itseään ja sisäistä lastaa on hyvä siis “suostutella” rauhoittumaan ja nöyrtymään, sillä keskittymällä itseesi palvelet usein myös lähimmäistäsi parhaiten. Sitäpaitsi toinen voi olla toisinaan hyvin vaikea saada tekemään omille traumoilleen yhtään mitään.
Oma esimerkki voi houkutella toisenkin kokeilemaan hoitoja
Toimimalla itse, tarttumalla härkää sarvista ja “näyttämällä tietä”, ottamalla hoitoja ja kertomalla tekemisistään avoimesti, mutta niitä millään tavalla tyrkyttäen, voit tarjota ehkä parhaan esimerkin kumppanillesi. Kehittymällä itse vahvasti parempaan suuntaan, oman valosi ja hyvän olosi lisääntyessä, voi tekemisesi ja sinä itse myös voit näyttäytyä toiselle osapuolelle sellaisena, että tekemisesi alkaakin yhtä äkkiä saamaan tunnustusta ja myös toinen osapuoli voi kiinnostua samalla tavalla hoitamaan omia traumojaan.
Itseä hoitamalla hoidat myös läheisiä ihmissuhteita
Hoitaaksesi parisuhdettasi tai muita läheisiä ihmissuhteita, voidaan siis päästä hyvin pitkälle keskittymällä vain siihen mitä peilistä näkyy, kun siihen itse katsoo. Usein kuitenkin käy niin, että parisuhteen toisen osapuolen saatua hoitoja, hoitojen vaikutuksen myötä alkaa myös parisuhteen toinen osapuoli pehmentymään ja on valmis hoitoon.
Suosittelemme lämpimästi energiahoitoja vahvistamaan parisuhdettanne tai muuta läheistä ihmissuhdetta!